Materialen

De mooie duurzame en natuurlijke materialen die ik gebruik, zijn half-edelstenen, gecombineerd met (Swarovski) kristal, echt (925) zilver en 
14 karaat goldfilled (goudgevuld)

Half-edelstenen hebben elk een eigen verhaal te vertellen, waar ze vandaan komen en wat ze voor jou kunnen betekenen. Allemaal uniek, net als jij!
Of je nu in de heilzame werking gelooft of niet laat ik aan jou over, maar ze laten je in ieder geval stralen!
Doordat parels en edelstenen uit de natuur komen en niet uit een fabriek, zijn ze dus niet allemaal identiek. 
Ik probeer (vooral bij oorbellen) stenen te gebruiken die zoveel mogelijk gelijkend zijn, maar het kan een enkele keer voorkomen dat er toch een minimaal verschil in zit. Dit is geen reden tot retour, het is enkel de charme van de natuur! 

Het verschil tussen goldplated (ver-guld) en goldfilled (ge-vuld), zit m onder andere in de hoeveelheid goud die wordt gebruikt. Deze is bij het door mij gebruikte Goldfilled vele malen hoger dan vergulde (of Vermeil) items. De laag goud wordt onder hoge druk als het ware vermengd met een ander hoogwaardige metaal (meestal koper) wat zorgt voor jarenlang draagplezier zonder verkleuring!

Er moet minimaal 1/20 deel goud worden gebruikt om goldfilled te mogen heten. Dit is bij ‘wet’ vastgelegd. 
Door het duurzamere karakter van Goldfilled (tov goldplated), heb ik in veel van mijn ontwerpen voor deze duurdere variant gekozen. Bij elk artikel staan de gebruikte materialen specifiek vermeld.

Overigens hebben de vergulde elementen die ik heb gebruikt, een speciale finish gekregen, een soort extra coating zeg maar, zodat ze toch optimaal beschermd zijn tegen verkleuren :-) 

• 
Om teleurstelling en verkleuring extra te voorkomen, raad ik altijd aan om bij zwemmen, wassen of douchen je sieraden af te doen en ze zo donker mogelijk weg te leggen. Van parfum houden ze evenmin.. Ook de eigen PH-waarde van de huid is van invloed op sieraden.

Goldfilled materialen kunnen wel tegen water, maar niet tegen de chemicaliën die evt in het water zitten van bijv een zwembad of bepaalde douchezeep.
Door het vaak poreuze karakter van half-edelstenen kunnen zij níet goed tegen water en kunnen daardoor zelfs permanent van kleur veranderen of doffer worden. 
Dit is een natuurlijk proces wat niet teruggedraaid kan worden. U kunt het vergelijken met een leistenen vloer in uw huis, als daar op geknoeid wordt kan het vlekken geven die niet meer te verwijderen zijn. 
Persoonlijk vind ik dit natuurlijke element juist heel erg mooi.